O fostă handbalistă a Zalăului a decedat la doar 43 de ani

Mihaela Apostol a devenit dublă vicecampioană a României cu Silcotub Zalău, contribuind şi la titlul câştigat în 2001 de formaţia zălăuană

Anul 2014 pare să fie unul „negru” pentru handbalul zălăuan, după ce, în decurs de numai cinci luni au trecut în nefiinţă două foste componente de bază a echipei pregătite de Gheorghe Tadici. În luna februarie, iubitorii sportului pe semicerc au primit o veste cutremurătoare, aflând că Maria Cenan s-a stins din viaţă la 54 de ani, iar joi noaptea, handbalul românesc şi cel zălăuan a devenit şi mai sărac, după ce Mihaela Apostol a decedat la vârsta de doar 43 de ani.
„A fost o jucătoare cu calităţi fizice deosebite, inteligentă şi rapidă. Pentru noi a fost o jucătoare utilă, care a activat într-o perioadă în care Silcotubul avea rezultate foarte bune în Liga Naţională şi evolua în cupele europene. Mihaela Apostol a avut o contribuţie şi la titlul de campioană pe care Silcotub Zalău l-a câştigat în 2001, chiar dacă în acel an nu se mai regăsea în lotul echipei. Când am aflat vestea eram pe aeroport în Bucureşti, întorcându-mă cu echipa naţională din Belarus şi am rămas stupefiat. Era o femeie plină de viaţă şi nu puteam să cred că i s-a întâmpălat aşa ceva, pentru că nici ea nu ştia că suferă de o astfel de boală. Cu câteva zile înainte să se întâmple tragedia vorbise la telefon cu Roxana Berilă (fostă colegă cu Apostol la echipa naţională, n.r.) şi urmau să se întâlnească cu o zi înainte de a deceda. Din păcate, nu i-a mai răspuns la telefon. Viaţa este nedrepată uneori”, a afirmat Gheorghe Tadici, cel care a promovat-o şi lotul naţional de senioare.
Fostă componentă de bază a echipei naţionale a României, cu care a participat la Campionatul European din 1997, Mihaela Apostol a strâns 118 selecţii în prima reprezentativă. Timp de doi ani, în perioada 1998 – 2000, a evoluat la Silcotub Zalău, fiind adusă de Gheorghe Tadici de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Cu formaţia de la poalele Meseşului a devenit de două ori vicecampioană a României. Printre colegele pe care le-a avut la Silcotub se numără Dana Morari, Alina Ţurcaş, Carmen Mican, Valeria Motogna, Olimpia Vereş şi Artimizia Săgmar.
Mihaela Apostol era stabilită în Germania, unde şi-a încheiat şi cariera de handbalistă, fiind căsătorită şi având o fată de 9 ani. Fosta handbalistă a încetat din viaţă din cauza unei tumori pe creier de care a aflat cu doar câteva zile înainte de a deceda.

One Thought to “O fostă handbalistă a Zalăului a decedat la doar 43 de ani”

  1. rodica

    sincere condoleante familiei

Leave a Comment